Lunch met Maarten van der Weijden | "Ik had het geluk te herstellen"

18-09-2018

Op dinsdag 18 september organiseert de Commerciƫle Club Leeuwarden een lunchbijeenkomst met niemand minder dan Maarten van der Weijden.

BEKIJK HIER DE FOTO'S VAN DEZE BIJEENKOMST

Hij had al Olympisch Goud. Maar door zijn prestatie tijdens de Elfstedenzwemtocht hebben de Leeuwarders en Friezen Maarten definitief in hun harten gesloten. 

Op dinsdag 18 september organiseren we een lunchbijeenkomt in het Westcord WTC Hotel in Leeuwarden. Maarten van der Weijden - olympisch kampioen open water zwemmen -  is daar onze gastspreker. Tijdens zijn lezing neem hij ons mee in zijn bewogen leven. Succes hebben, ziek zijn, beter worden en het overwinnen van tegenslagen zijn voor hem belangrijke thema's.

Programma in het kort
12.00 uur | inloop met een drankje
12.15 uur | aanvang lunch in Bar One
12.45 uur | Maarten van der Weijden in zaal New York
14.00 uur | Einde bijeenkomst

Meer over Maarten
Maarten van der Weijden was al in zijn juniorentijd een zeer talentvolle zwemmer. Op 19-jarige leeftijd plaatste hij zich voor het Wereldkampioenschap Open Water zwemmen in Hawaï. Hij eindigde daar op een zeer verdienstelijke negende plaats. Een mooie zwemcarrière leek in het verschiet te liggen. Een ziekte gooide echter roet in het eten. Enkele maanden nadat Maarten van der Weijden een succesvol WK beleefde, constateerden de artsen in 2001 dat hij leed aan Acute Lymfatische Leukemie. In het ziekenhuis werd vastgesteld dat de kans op herstel zeer twijfelachtig was. Door deze berichten had Maarten van der Weijden topsport uit zijn hoofd gezet. Hij hield zich voor nooit meer op professioneel niveau te zwemmen.

Na de behandeling en tijdens het herstel heeft Maarten van der Weijden het zwemmen toch weer opgepakt omdat hij dacht dat het zijn revalidatie kon bespoedigen. Al snel werd hij zo fanatiek dat deze revalidatie werd omgezet in serieuze training. Nog geen drie jaar na de diagnose leukemie, zwom Maarten van der Weijden weer zijn eerste professionele wedstrijden. Na goede prestaties op NK's, EK's en WK's kwalificeerde hij zich voor de Olympische Spelen in Peking. Tijdens het WK behaalde Maarten van der Weijden een Gouden medaille op de 25 km open water zwemmen.

Vervolgens zette Maarten van der Weijden alles opzij om zich volledig te richten op de Olympische Spelen in 2008. Om zich optimaal voor te bereiden bracht hij onder andere acht maanden lang 15 uur per dag door in een zuurstoftent. En hij haalde een Gouden medaille in Peking op de 10 km Open Water zwemmen! In december 2008 werd Maarten gekozen tot 'Sportman van het jaar'. Hij besloot zijn carrière als actieve zwemmer te beëindigen en zich te focussen op zijn maatschappelijke carrière waar hij o.a. vrijwilliger is voor de KWF Kankerbestrijding.

Op 18 augustus van dit jaar begon Maarten van der Weijden aan zijn ultieme doel, het zwemmen van de 11-stedentocht. Na maar liefst 163 km moest Maarten stoppen vanwege fysieke klachten maar werd als held onthaald door heel Nederland en gehuldigd in Leeuwarden. Met deze actie haalde hij meer dan € 4,7 miljoen op voor het KWF.

Introducees
Introducees zijn van harte welkom. Ze betalen € 20,- per persoon. Dit bedrag bij binnenkomst graag direct contant voldoen.

Locatie
Westcord WTC Hotel | Heliconweg 52 |  8914 AT te Leeuwarden
Op basis van beschikbaarheid kunt u parkeren op B2 en B3.

Wij treffen u graag!

NB Omdat er veel belangstelling is voor deze lunchbijeenkomst verzoeken wij u dringend uw aanmelding tijdig af te zeggen als u toch verhinderd blijkt. Bij 'no show' brengen we € 20,- per persoon in rekening.

« terug naar overzicht