CCL Academy in De Kanselarij

14-12-2017

Op donderdag 14 december presenteren we de vierde editie van de CCL Academy. Een bijeenkomst door leden voor leden.

Bekijk hier de foto's van deze bijeenkomst.

Delen is vermenigvuldigen!
Tijdens de Academy ontmoeten leden van de club elkaar met het doel kennis te delen en zo van elkaar te leren. Tijdens workshops maakt u op een laagdrempelige manier kennis met een hele andere tak van sport en andere leden van de club. Er zijn in totaal 3 workshops waaruit u kunt kiezen. Let op: u kunt 2 workshops volgen. Een workshop duurt ca. 45 minuten.

We treffen elkaar in de Kanselarij.

Programma in het kort
16.30 uur | Inloop, ontvangst en keuze voor workshops
17.00 uur | Start workshop 1
17.45 uur | Start workshop 2
18.30 uur | Netwerkborrel met een hapje
19.30 uur | Einde bijeenkomst

U kunt kiezen uit de volgende 3 workshops:

Het blije brein | Bernard Maarsingh | Maarsingh & Van Steijn
In zijn lezing introduceert hij in vliegende vaart spannende nieuwe inzichten in onze hersenen. En raakt daarbij even aan ‘kippen zonder kop’ en ‘slimme darmen’ om vervolgens razendsnel door te gaan naar de beste 4 manieren om ruzie te maken. Hij benadrukt het belang van emoties, omdat je hersenen duurzaam veranderen. Bovendien geeft hij concrete tips over hoe je kunt omgaan met deze emoties zodat ze uiteindelijk voor vitaliteit zorgen. Volgt u 'm nog? En als er dan nog tijd over is, introduceert hij de nieuwste innovatie van Maarsingh & Van Steijn: Stressjam. Bernard Maarsingh is klinisch psycholoog en hoofddocent management en innovatie aan de RuG / PPO.

Eerste hulp bij schulden | Remko Travaille | Kredietbank Nederland
Een op de vijf huishoudens in Nederland heeft te maken met financiële problemen en schulden. Dit zijn allerlei soorten huishoudens en in allerlei situaties. Want het kan iedereen overkomen. Veel mensen weten de weg naar advies en schulddienstverlening moeilijk te vinden. Dit heeft verschillende oorzaken; schaamte, een te optimistisch beeld over de situatie of door gebrek aan kennis over waar deze hulp dan te vinden is. Er zijn echter wel degelijk oplossingen. En hoe eerder je in actie komt, hoe meer ellende je voorkomt. Tijdens deze workshop neemt Remko ons mee in de boeiende wereld van de schulddienstverlening. Hij vertelt ons hoe (snel) schulden ontstaan en wat je kunt doen om te voorkomen dat je in deze situatie terecht komt.
Remko Travaille is accountmanager van PING. Het merk PING van Kredietbank Nederland staat voor laagdrempelig financieel advies waarmee onder andere dienstverlening aan werkgevers wordt verzorgd.

Op de koffie | Bouwinus Sikkes | Coffee Central
Een echte Barista worden in 45 minuten, gaat u niet redden. Gemiddeld doet men daar zeker een maand over. Maar Barista’s Alves en Bouwinus nemen u in deze workshop mee in de geurige wereld van koffie. Ze vertellen over de basisprincipes voor het maken van een goeie espresso en cappuccino. En deze mannen weten waar ze over praten. Alves heeft er voor gezorgd dat bij Coffee Central en in de Kanselarij in Leeuwarden de lekkerste koffie van Friesland wordt geserveerd. En hoe wordt die top cappuccino dan gezet? Alves vertelt ons wat daar allemaal bij komt kijken. En daarna mag u zelf aan de slag. Altijd al eens een hartje van melkschuim op uw koffie willen maken? Dan is deze workshop helemaal uw ding.

Parkeren
U kunt uw auto in de omgeving van de Kanselarij parkeren. Houd er wel rekening mee dat het aantal parkeerplaatsen beperkt is. We raden u aan gebruik te maken van de parkeergarages Hoeksterend en Zaailand. Deze zijn beide op loopafstand van de Kanselarij.

Praktische informatie
Het programma duurt van 16.30 tot uiterlijk 19.30 uur.
De bijeenkomst is gratis voor onze leden.
Introducees betalen € 20,- per persoon.
Dit bedrag graag direct bij binnenkomst contant voldoen.

Diner
Voor wie wil, is er na afloop de gelegenheid samen te eten in Grand Café Post Plaza.
Wie daar bij wil zijn, kan dit bij binnenkomst direct doorgeven.
Dit diner is overigens voor eigen rekening.

Locatie
De Kanselarij |Turfmarkt 11 | 8911 KS Leeuwarden

 

« terug naar overzicht